Galleri

Här finns olika fotoalbum med Barbiebilder. Klicka på det album du vill titta på, så visas albumets alla bilder som tumnaglar, vill du se en bild i originalstorlek, klicka på bilden. För att komma tillbaka till Gallerisidan med albumen, klicka bara på länken Barbies fotoalbum.

Alla firade Barbie!
Våren 2019 hyllade också leksakmuséet Bergrummet mitt i centrala Stockholm Barbie med en utställning: Banbrytande. Bimbo. Betydelsefull Boss.

Utställningen invigdes lagom till Barbies födelsedag den 9 mars och pågick till den 1 juni och några av Barbieringens medlemmar hade lånat ut sina dockor (till betryggande fullt försäkringsvärde!). Bergrummet har inte något jättestort innehav av vintage Barbie, men en hel del nyare dockor.

Utställningen producerades av Kajsa Logan-Müller, Bergrummet, som berättade Barbies historia med särskilt fokus på hennes brokiga yrkeskarriär. I montrar och på snygga, lättfattliga skärmar kunde man följa Barbie från 1959 till 2019. 

Mitt i utställningen hade muséet låtit bygga en gigantisk catwalk, inbyggd i plexiglas, med mängder av dockor från de 60 åren, som fångade besökarna med sina poser, aktiviteter, detaljer och tillbehör.

Eftersom Bergrummet har fokus på barn, fanns flera Barbiehus att möblera och leka med på muséets Dockskåpsgata. Det fanns också glitterklänningar, tiaror och fjäderboor att klä ut sig i på barnavdelningens Catwalk. 

Vid två tillfällen under utställningsperioden höll Barbieringens medlem, författaren Lotta Malmstedt, föredrag. Samma tema båda gångerna: "Barbie, pionjär bland actionfigurer". 

Sista öppna söndagen, den 26 maj, arrangerade muséet en Barbiemässa i (den ljusa!) underjorden, då utställare/säljare från Barbieringen var på plats och sålde och pratade Barbie med besökarna. Några hade också med dockor för värdering.