Träffar

På den här sidan kan du läsa om och se bilder från möten och träffar. Fungerar nu på samma sätt som Gallerisidan. Klicka på det album du vill titta i. Albumets alla bilder visas som tumnaglar. Klicka på en bild så visas de stort med ev. bildtexter. För att komma tillbaka till Träffar-sidan med albumen, klicka bara på länken Träffar fotoalbum.

Lördagen den 22 september flaxade rosa ballonger längs Linnégatan i Limhamn. Det föranleddes av att den åttonde upplagan av Barbieringens publika evenemang Barbiemässan hölls i Malmö och närmare bestämt i Limhamns Folkets hus.

24 Barbiesamlare/försäljare hade tagit sig till Sveriges tredje stad, från Stora Skedvi i norr till Köpenhamn i söder. Men i vimlet skymtade Barbiefantaster ända från Kiruna (wow - Katarina Sandberg!)

Barbiemässan konkurrerade med en stor torgloppis och en ölfestival, som också gick av stapeln i Limhamn samma dag, men tack vare det isande, blåsiga vädret var det många som valde Barbie framför lopporna. Eller kanske hann man med besök både på torget och i Barbieringens rosa värld i Folkets hus’ souterrängvåning. Flaggspel, ballonger och skyltning, allt gick förstås i rosa.

Redan innan dörrarna öppnades klockan tio var det kö. När mässan stängde hade 262 vuxna betalande räknats in plus ett femtiotal barn. Mässgeneralen och fem floor hostesses höll ordning och såg till att allt fungerade.

På mässan kunde besökarna, förutom att handla Barbie, se utställningen ”Living the Dream”: Barbie, Ken, Midge och Allan som chillade i solstolar, hammock, soffor och fåtöljer i sitt moderna midcenturyhem. Där fanns också utställningen ”She said: I do”, en exposé över Barbies samtliga brudklänningar mellan 1959 och 1973. Dessutom visades Silkstone, samlardockor, hemsytt och några curvy i montrarna.

För att få besökarna att trivas och stanna länge fanns kaffeförsäljning och specialtillverkade Ponytail Cupcakes. I en hörna slet Lisbeth Ryné hårt med värderingen, där kön ringlade lång mest hela tiden.

Klockan två förrättades dragning på entrébiljetterna och fyra lyckliga vinnare hämtade sina priser framme på scen. Tredjepris var en leisureklädd vintage Ken, andrapris en helt ny samlardocka i kartong och förstapriset: en vintage Ponytail Swirl i Fancy Free. Dessutom lottades det ut ett par catface sunglasses, vita med blått glas (inköpta i New York).

Många stannade länge och beundrade dockorna, försäljarna tycktes nöjda med dagen och Barbieringen fick också några nya medlemmar. Efter mässan gick ungefär halva skaran utställare på restaurang och efterpratade tillsammans.

Två tidningar publicerade artiklar med bild från mässan, en tidning skrev en förhandsartikel. Man kan med fog konstatera att Barbie, snart 60 år fyllda, väcker intresse och är still going strong. Att stå upp för henne och anordna publika mässor är ett sätt för Barbieringen att säkra att hon är och förblir relevant. Heja Barbie!