Träffar

På den här sidan kan du läsa om och se bilder från möten och träffar. Fungerar nu på samma sätt som Gallerisidan. Klicka på det album du vill titta i. Albumets alla bilder visas som tumnaglar. Klicka på en bild så visas de stort med ev. bildtexter. För att komma tillbaka till Träffar-sidan med albumen, klicka bara på länken Träffar fotoalbum.

Kumla 31 augusti 2019
Vi är en lokal grupp medlemmar i Närke, Västmanland och Dalarna som brukar träffas, och i sommar genomförde vi tillsammans utställningen "Leka med Barbie - älskad ikon fyller 60 år" på Skoindustrimuseet i Kumla.
Initiativtagare var Inger Pettersson, och vi var sju stycken som hjälptes åt att bidra med dockor och bygga utställningen, med lite hjälp av inlånade dockor och saker från andra medlemmar och privatpersoner.
Vi valde att fokusera på det lekfulla med Barbie och gjorde en utställning som alla åldrar kunde glädjas åt. En tidslinje med dockor från hennes "barndom" till idag fanns förstås med, prinsessor och andra karriärer var representerade, likaså kunde man se Barbies från alla tider festa loss och fira sin födelsedag till sitt egna band Barbie and the Rockers, en fotoutställning och mycket annat. I taket flög älvor, feer och änglar omgivna av kristaller.
Utställningen pågick från början av juni till sista augusti och var enligt museet mycket uppskattad, något som också utställningens gästbok skvallrade om. Det hela avslutades med en mässa, där museet var generösa nog att bjuda på både hyra, inträde och fika. Mässan hölls i en unik lokal i samma hus: en gammal skofabrik som lades ner på 80-talet men som nu är i bruk under museet. Eftersom vi inte tog inträde vet vi inte hur många besökare det var, men det var en bra uppslutning, och kön till värderingen var lång.
Tipspromenaden man kunde delta i var också populär, och det var glädjande att se att de flesta priserna vi utställare skänkt gick till småtjejer.