Träffar

På den här sidan kan du läsa om och se bilder från möten och träffar. Fungerar nu på samma sätt som Gallerisidan. Klicka på det album du vill titta i. Albumets alla bilder visas som tumnaglar. Klicka på en bild så visas de stort med ev. bildtexter. För att komma tillbaka till Träffar-sidan med albumen, klicka bara på länken Träffar fotoalbum.

Lördagen den 28 september 2019 arrangerade en grupp medlemmar i Skåne en Barbiemässa i Malmö för andra året i rad. Lokalen var samma som 2018, Limhamns Folkets Hus, och satsningen något av en chansning; skulle det gå att upprepa ett arrangemang igen, på samma plats? Skulle det finnas fortsatt nyfikenhet på Barbie - eller visste malmöborna redan allt om världens mest kända docka?
Temat för mässan och utställningen var givet - Barbie 60 år. Sjutton försäljare från det geografiska området mellan Danmark och Stockholm hade bokat bord.
Arrangörsgruppen bestod av ca 8 personer som satte upp utställningen, dekorerade lokalen och handlade till caféförsäljningen dagen före. Det tog sin tid att blåsa upp 100 rosa ballonger... De långväga säljarna kom redan på fredagskvällen och några gick ut och åt tillsammans.

Blev det succé? När mässan öppnade på lördagsmorgonen var det kö ut på gatan. Biljettblocken tog slut liksom kakorna och festisen. När mässan stängde kl 16 hade mer än 500 personer besökt utställningen och mässan. Nästan dubbelt så många jämfört med året före...!
Allra mest folk var det kl 14 när det förrättades dragning på inträdesbiljetterna, två vintagedockor och två nyare jubileumsdockor lottades ut. Efter mässan gick en grupp av arrangörer och utställare på restaurang i Limhamn och efterpratade dagen.
Puh - en dag i rosa, stressigt och slitsamt... och alldeles, alldeles underbart!
Lotta Malmstedt, för arrangörsgruppen