Barbiemässan 2015

2015 års Barbie-mässa gick av stapeln i f.d. Folkets Hus i Örebro. En lördagseftermiddag satte 17 klubbmedlemmar upp sina säljbord i en mysig källarlokal, som annars mest används som fest/konsertlokal.
Mässan arrangerades som vanligt av några medlemmar ur föreningen, och här kunde man hitta det mesta i Barbieväg. Från vintagedockor, kläder och hus, till moderna Barbiesaker och ’hemsydda’ kläder.
På scenen fanns det utställningar: ett par montrar med Barbie och vänner från 60-talet och några av medlemmarnas välberesta resedockor; ett lapptäcke med Barbie-tema som syddes av medlemmar i Barbieringens ungdom på 90-talet; och inte minst en fotoutställning med Barbies fotade i ’hemmiljö’. Fotograf var Suzanne Pedersén som ärade mässan med sin första soloutställning, och hennes bilder fick mycket uppskattning.
Det var många besökare som hittade till mässan, både gamla och unga. De äldre upplevde nog många nostalgikickar av att se sin barndoms leksaker, och bland de yngsta kunde man se att Barbies popularitet som leksak och framtid som samlarobjekt är säkrad.
På det hela taget var det en lyckad mässa, där både besökare och säljare så småningom lämnade lokalen nöjda.